Centralni Registar Privrednih Subjekata
Podaci o privrednim subjektima iz Zapadnog Balkana dostupni na zajedničkoj regionalnoj platformi privrednih registara - BIFIDEX

Zajednička regionalna platforma privrednih registara BIFIDEX, čija članica je i Uprava prihoda i carina Crne Gore - Centralni registar privrednih subjekata, dostupna je za korišćenje u punom kapacitetu.

Platforma BIFIDEX.com je regionalna platforma za analitiku poslovnih i finansijskih podataka o privrednim društvima u regionu Zapadnog Balkana i omogućava pristup svim statusnim i finansijskim podacima 1.5 miliona pravnih i fizičkih lica iz zvaničnih registara u Crnoj Gori, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Bosni i Hercegovini (Republika Srpska).

Preko platforme www.BIFIDEX.com korisnici mogu da analiziraju cijelo tržište u regionu po različitim privrednim granama i njihovim finansijskim parametrima, kao i da porede finansijske performanse različitih kompanija.

Omogućena je i integralna informacija o povezanosti fizičkih i pravnih lica u regionu.

Podaci se dobijaju u realnom vremenu iz zvaničnih baza podataka registara i dostupni su na svim zvaničnim jezicima zemalja članica platforme, kao i na engleskom jeziku, dok je finansijska analitika omogućena takođe u valutama u upotrebi u regionu, kao i u eurima.

BIFIDEX omogućava i notifikacije zainteresovanih korisnika kada se u zvaničnim registrima evidentira bilo koja promjena kod kompanije i njenih ovlašćenih lica.

Pretrage osnovih podataka o fizičkim i pravnim licima su besplatne, a svaki novi registrovani korisnik na BIFIDEX-u dobija i besplatnu promotivnu godišnju pretplatu za korišćenje određenih usluga. Nakon promotivne pretplate, korisnicima su dostupne i komercijalne pretplate.

Razvoj BIFIDEX platforme je od 2017. godine  pokrenut kao regionalna registarska inicijativa sa ciljem povećanja transparentnosti, pravne sigurnosti i olakšanja poslovanja na širem tržištu Zapadnog Balkana. Ova inicijativa je podržana od strane svih vlada registara učesnica, a platforma je razvijena i finansirana iz podrške Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Fonda za dobro upravljanje Ujedinjenog Kraljevstva (UK GGF).

Uz regionalno povezivanje svojih podataka kroz BIFIDEX platformu, Centralni  registar privrednih subjekata nastavlja sa unapređenjem usluga svojim korisnicima kroz dalju digitalizaciju i uvođenje novih servisa za biznise u Crnoj Gori.

 

© Centralni Registar Privrednih Subjekata 2024
Sva prava zadržana.